Programma Dickensfestijn Wintelre

Waan u in de vermakelijke wereld van Charles Dickens

Vele speciale figuren dwalen rond over het Dickensfestijn en de kerstmarkt in Wintelre. Van vlerken tot klerken en van notabelen tot mensen die u van alles aan bevelen. Maar ook "gewone" boeren, burgers en buitenlui.

Er zijn optredens van geweldige koren, een groot aantal muziekgezelschappen en nog veel meer.

Wandel mee met de Dickens figuren

Wandel mee met de vele speciale Dickens figuren door de in Dickensstijl omgetoverde straten van Wintelre. Van vlerken tot klerken, notabelen, schoffies, werksters, boeren burgers en buitenlui. Beleef met hen de tijd waarin de leefomstandigheden moeilijk en hard waren.

Kerstmarkt in Dickensstijl

Beleef de markt in de sfeer van Charles Dickens. Kooplieden met kerstartikelen curiosa, antiek, streekproducten en oude ambachten proberen hun spullen aan de man te brengen.

Lees meer

Ambachten

Breng een bezoekje aan de valkenier,de glasblazer, de trommenmaker, de smederij, de bakker, de glas in lood kraam, de koperslager, de stoelenmatter, het volksdansen of luister naar de verhalenverteller bij de potkachel maar let hierbij op dat ganzen u niet voor de voeten lopen.

De inwendige mens

Laat u onderweg verassen met een hapje of een drankje zoals : geroosterd spek, een spekpannenkoek, worstenbrood, erwtensoep, koffie ,chocomel, glühwein en andere drankjes welke Charles Dickens nog gekend heeft.

De muzikale Dickens sfeer

De muzikale Dickens sfeer komt van de koren en muziekgezelschappen welke u buiten op straat tegenkomt. Maar ook in de kerk en in het Dickens theater zijn doorlopend optredens van onder andere: Lichtstad Brass band, Florence, Tottumet, jeugdorkest, Cascade ,Barbershop option 4, Southern Comfort Barber Gals, Le Noci, Sizamo, Kempisch Kamerkoor, De Dickens Voices, Tolad, Medium, Fanfare Drumband, Con Brio, Lopen Tuygh, Best Gemutst, dweilorkest “De zùrg dè ge d’r bè band en Jachthoornblazers.

Levende poppenkast

In het Dickens theater een levende poppenkast met doorlopende voorstellingen. Erg leuk voor de kinderen maar ook ouderen zullen worden meegenomen in de sfeer van weleer.

Heilige mis in de Sint Willibrordus Kerk

Op zondag is er om 11.00 uur een Heilige Mis in de Sint Willibrordus Kerk. De gehele Dickens Familie is hierbij aanwezig. Hierna begeeft men zich naar het direct naast de kerk gelegen Dickens Café om alvast te proosten op een mooie dag.

Dickens Café

Zowel op zaterdag als zondag na einde markt zullen alle Dickensfiguren en marktkooplui bijeenkomen in het Dickens Café naast de kerk om er “inne op te vatte” te dansen en te sjansen. Een bijzondere bijeenkomst waar iedereen voor wordt uitgenodigd. Het einde van dit Dickens feestje is ergens in de nachtelijke uren.